Posiłki tradycyjne

  1. Śniadania 
  2. Obiady
  3. Kolacje

 

Zestawy "imprezowe"

Minimalna ilość 10 porcji na jeden zestaw

ZESTAW 1

  1. królik w śmietanie ,winie i prawdziwkach
  2. żeberka w glazurze miodowo –musztardowej
  3. tatar wołowy z żółtkiem,ogórkiem kiszonym i cebulką
  4. śledż po polsku z żurawiną
  5. mus z wątróbki galaretce z porto
  6. jajka faszerowane pieczarkami
  7. sałatka tortelini
  8. sałatka wykwintna
  9. zupa gulaszowa z wołowiną

 ZESTAW 2

  1. golonka w piwie i warzywach
  2. zraz drobiowy duszony z kurkami
  3. tatar z łososia wędzonego z mozzarellą
  4. śledż po tatarsku
  5. gruszka z mixem serów i orzechami
  6. jajko faszerowane szynką
  7. sałatka szkopska(ziemniaki,ogórek kiszony,jajko,koperek,sos czosnkowy)
  8. sałata cezar(sałata rzymska,kurczak,parmezan,sos anchois,grzanki)
  9. delikatna zupa serowa z pulpecikami

 ZESTAW 3

  1. pstrąg tęczowy w sosie maślano-czosnkowym
  2. polędwiczki wieprzowe w prawdziwkach i winie
  3. galaretki drobiowe z nutą czosnkową
  4. gruszka faszerowana mixem serów
  5. rolada szpinakowa z chrzanową ricottą i łososiem
  6. jajko faszerowane tuńczykiem
  7. sałatka tutti-frutti(owoce ,miód,mięta)
  8. sałata ze szpinaku ,boczku i pomidorów
  9. kremowa zupa pieczarkowa z kokardami

 ZESTAW 4

  1. pstrąg tęczowy w sosie maślano-cytrynowym
  2. skrzydełka po diabelsku
  3. galaretki drobiowe z nutą czosnkową
  4. tatar wołowy tradycyjny
  5. gravlax z łososia z cytryną
  6. patera wędlin i serów
  7. pomidory nadziewane sałatką z tuńczyka
  8. sałatka z chipsem z szynki szwardzwaldzkiej,mango i orzechów laskowych
  9. żurek na zakwasie z białą kiełbasą i jajkiem

 ZESTAW 5

  1. golonka w piwie i warzywach pieczona na złoto
  2. filet z kurczaka na szpinaku z pomidorkami koktailowymi
  3. pieczony bakłazan z pesto i orzechami
  4. fałszywe fois gras z galaretką ogórkową
  5. śledż w musztardzie fracuskiej
  6. jajko faszerowane pieczarkami
  7. sałata z rucoli,lodowej,jajek,tuńczyka,oliwek z winegret
  8. sałata grecka
  9. krem z buraka z fetą i chipsem z boczku

ZESTAW 6

  1. medaliony z polędwiczek z kaparami
  2. sola zapiekana ze szpinakiem i mozzarellą
  3. śledż z żurawiną
  4. ryba na słodko kwaśno
  5. galaretki drobiowe z nutą czosnkową
  6. sałatka grecka
  7. sałata cezar
  8. jajka nadziewane szynką
  9. krem z kury z grzanką serowo-pieprzową

ZESTAW 7

  1. mielone faszerowane pieczarkami
  2. udko po diabelsku
  3. galaretki drobiowe z nutą czosnkową
  4. mus z wątróbek z galaretką z porto
  5. melon w szynce szwardzwaldzkiej na rucoli
  6. sałata z łososiem wędzonym i jajkiem z winegret
  7. żurek z białą kiełbasą i jajkiem

ZESTAW 8

  1. bitki ze schabu po myśliwsku
  2. pałki z kurczaka na ostro
  3. patera wędlin i serów
  4. fałszywe fois gras na pumperniklu z borówką
  5. jajko faszerowane pieczarkami
  6. sałatka gyros(pekińska,kurczak,ogórek konserwowy,kukurydza,sos czosnkowy)
  7. consome drobiowe z żołądkami i pęczakiem

ZESTAW 9

  1. patelnia wiejska duszona z boczkiem
  2. udko w pieczarkach i winie
  3. sałatka tortelini
  4. galaretki drobiowe
  5. patera wędlin
  6. krem porowo-serowy z grzankami 

ZESTAW 10

  1. udko na ostro w papryce
  2. mielone z pieczarkami
  3. sałata lodowa z tuńczykiem,jajkiem i oliwkami
  4. rolada marchewkowa z ricottą bazyliową i suszonymi pomidorami
  5. patera wędlin
  6. krem z białych warzyw z grzankami

 

Pieczyste i dziczyzna

Dostępne po wcześniejszym uzgodnieniu

Cena ustalana indywidualnie w zależności od sezonu i wielkości
  1. prosiak pieczony klasyczny - farsz z kaszy mieszanej, wątróbek drobiowych oraz warzyw - waga ok. 30 kg
  2. dzik pieczony - waga  25 - 40 kg
  3. udziec wieprzowy pieczony - waga  8 - 14 kg
  4. indor pieczony - waga  10 - 20 kg
  5. prosiak pieczony mały, trybowany z farszem mięsnym na bazie kaszy lub z farszem ziemniaczanym - waga ok. 20 - 25 kg
  6. pół świni pieczone  w kapuście - waga ok. 35 kg
  7. jagnię w ziołach prowansalskich - waga ok. 10 - 20  kg
  8. udziec z jelenia z kością - waga ok. 8 - 12 kg
  9. cielę pieczone w całości - waga ok. 30 - 40 kg
  10. cielę jelenia pieczone w całości - waga  ok. 30 - 40 kg

 

Prosiak, dzik i udziec mogą być wykonane w wersji w chlebie

 

Dodatkowe informacje

  1. Posiłki nie zawierają napojów
  2. Minimalna ilość posiłków tradycyjnych, to 10 porcji
  3. Przy zamówieniu menu z wybranych zestawów, minimalna ilość jednego zestawu, to 10 porcji

WYŻYWIENIE

Na życzenie, możemy zaproponować naszym gościom domowe wyżywienie (śniadania, obiady, kolacje), a także specjalne menu na całonocne biesiady przy dużym stole.  A dla smakoszy, polecamy pieczyste oraz dziczyznę z naszych lubuskich lasów.

 

OKOLICA

Dzięki położeniu naszego Domu Wakacyjnego w pięknym otoczeniu Gryżyńskiego Parku Krajobrazowego, nasi goście mogą wypocząć w komfortowych warunkach a jednocześnie wyciszyć się dzięki obcowaniu z wszechobecną przyrodą.