Wyżywienie
Posiłki tradycyjne
- Śniadania
- Obiady
- Kolacje
Zestawy "imprezowe"
Minimalna ilość 10 porcji na jeden zestaw
ZESTAW 1
- królik w śmietanie ,winie i prawdziwkach
- żeberka w glazurze miodowo –musztardowej
- tatar wołowy z żółtkiem,ogórkiem kiszonym i cebulką
- śledż po polsku z żurawiną
- mus z wątróbki galaretce z porto
- jajka faszerowane pieczarkami
- sałatka tortelini
- sałatka wykwintna
- zupa gulaszowa z wołowiną
ZESTAW 2
- golonka w piwie i warzywach
- zraz drobiowy duszony z kurkami
- tatar z łososia wędzonego z mozzarellą
- śledż po tatarsku
- gruszka z mixem serów i orzechami
- jajko faszerowane szynką
- sałatka szkopska(ziemniaki,ogórek kiszony,jajko,koperek,sos czosnkowy)
- sałata cezar(sałata rzymska,kurczak,parmezan,sos anchois,grzanki)
- delikatna zupa serowa z pulpecikami
ZESTAW 3
- pstrąg tęczowy w sosie maślano-czosnkowym
- polędwiczki wieprzowe w prawdziwkach i winie
- galaretki drobiowe z nutą czosnkową
- gruszka faszerowana mixem serów
- rolada szpinakowa z chrzanową ricottą i łososiem
- jajko faszerowane tuńczykiem
- sałatka tutti-frutti(owoce ,miód,mięta)
- sałata ze szpinaku ,boczku i pomidorów
- kremowa zupa pieczarkowa z kokardami
ZESTAW 4
- pstrąg tęczowy w sosie maślano-cytrynowym
- skrzydełka po diabelsku
- galaretki drobiowe z nutą czosnkową
- tatar wołowy tradycyjny
- gravlax z łososia z cytryną
- patera wędlin i serów
- pomidory nadziewane sałatką z tuńczyka
- sałatka z chipsem z szynki szwardzwaldzkiej,mango i orzechów laskowych
- żurek na zakwasie z białą kiełbasą i jajkiem
ZESTAW 5
- golonka w piwie i warzywach pieczona na złoto
- filet z kurczaka na szpinaku z pomidorkami koktailowymi
- pieczony bakłazan z pesto i orzechami
- fałszywe fois gras z galaretką ogórkową
- śledż w musztardzie fracuskiej
- jajko faszerowane pieczarkami
- sałata z rucoli,lodowej,jajek,tuńczyka,oliwek z winegret
- sałata grecka
- krem z buraka z fetą i chipsem z boczku
ZESTAW 6
- medaliony z polędwiczek z kaparami
- sola zapiekana ze szpinakiem i mozzarellą
- śledż z żurawiną
- ryba na słodko kwaśno
- galaretki drobiowe z nutą czosnkową
- sałatka grecka
- sałata cezar
- jajka nadziewane szynką
- krem z kury z grzanką serowo-pieprzową
ZESTAW 7
- mielone faszerowane pieczarkami
- udko po diabelsku
- galaretki drobiowe z nutą czosnkową
- mus z wątróbek z galaretką z porto
- melon w szynce szwardzwaldzkiej na rucoli
- sałata z łososiem wędzonym i jajkiem z winegret
- żurek z białą kiełbasą i jajkiem
ZESTAW 8
- bitki ze schabu po myśliwsku
- pałki z kurczaka na ostro
- patera wędlin i serów
- fałszywe fois gras na pumperniklu z borówką
- jajko faszerowane pieczarkami
- sałatka gyros(pekińska,kurczak,ogórek konserwowy,kukurydza,sos czosnkowy)
- consome drobiowe z żołądkami i pęczakiem
ZESTAW 9
- patelnia wiejska duszona z boczkiem
- udko w pieczarkach i winie
- sałatka tortelini
- galaretki drobiowe
- patera wędlin
- krem porowo-serowy z grzankami
ZESTAW 10
- udko na ostro w papryce
- mielone z pieczarkami
- sałata lodowa z tuńczykiem,jajkiem i oliwkami
- rolada marchewkowa z ricottą bazyliową i suszonymi pomidorami
- patera wędlin
- krem z białych warzyw z grzankami
Pieczyste i dziczyzna
Dostępne po wcześniejszym uzgodnieniu
Cena ustalana indywidualnie w zależności od sezonu i wielkości
- prosiak pieczony klasyczny - farsz z kaszy mieszanej, wątróbek drobiowych oraz warzyw - waga ok. 30 kg
- dzik pieczony - waga 25 - 40 kg
- udziec wieprzowy pieczony - waga 8 - 14 kg
- indor pieczony - waga 10 - 20 kg
- prosiak pieczony mały, trybowany z farszem mięsnym na bazie kaszy lub z farszem ziemniaczanym - waga ok. 20 - 25 kg
- pół świni pieczone w kapuście - waga ok. 35 kg
- jagnię w ziołach prowansalskich - waga ok. 10 - 20 kg
- udziec z jelenia z kością - waga ok. 8 - 12 kg
- cielę pieczone w całości - waga ok. 30 - 40 kg
- cielę jelenia pieczone w całości - waga ok. 30 - 40 kg
Prosiak, dzik i udziec mogą być wykonane w wersji w chlebie
Dodatkowe informacje
- Posiłki nie zawierają napojów
- Minimalna ilość posiłków tradycyjnych, to 10 porcji
- Przy zamówieniu menu z wybranych zestawów, minimalna ilość jednego zestawu, to 10 porcji